Vranjak kao domaćin savladao Slobodu iz Novog Grada

Fudbalski klub Vranjak u prvom kolu Druge Lige "Zapad" pobijedio je kao domaćin Slobodu iz Novog Grada sa 3:2. Premijera u novoj sezoni je bila baš onakva kakva se i očekivala, teška, napeta, bez lijepe igre i sa dosta nervoze.

Sparno vrijeme i visoka temperatura takođe nisu išli u prilog nijednoj ekipi, a gosti su još bili pod dodatnom dozom umora zbog višesatnog putovanja.

Međutim to kao da nije uticalo na njih jer su veoma čvrsto i organizovano stajali na terenu od samog početka te Vranjak nije uspijevao da uspostavi terensku inicijativu. Čak šta više gosti su imali nekoliko organizovanih kontranapada preko Vedrana Kantara, poznatog imena na našim prostorima, te mladog  Mateje Dodiga koji je probojima po boku zadao mnogo problema odbrani, a sve to uz pomoć iskusnog Saše Kovačevića.

Vranjak je najčešće prijetio iz prekida nakon prekršaja gostiju i par puta nakon proboja po strani Dejana Vidovića i Ognjena Djurića, međutim bez realizacije. Ipak u 43 .minuti  na jedan centaršut sa strane odlično reaguje Slaviša Stojanović i glavom posprema loptu u mrežu za 1:0.

U drugom poluvremenu Sloboda izlazi mnogo ofanzivnije i ima terensku inicijativu koju i koristi, te okreće rezultat u svoju korist golovima u 56 i 62. minuti. Drugi pogodak gostiju najblaže receno je sumnjiv, jer se napadač gostiju Kantar nalazio u nedozvoljenoj poziciji koju pomoćnik Ilinčić iz Prijedora nije signalizirao.

Taj pogotak je trgnuo ekipu Vranjaka koji su tih 20-ak minuta drugog poluvremena bili u polusnu te su ubrzo zaigrali malo odlučnije i agresivnije, a rezultat toga je penal, koji preciznim šutem pored stative uspješno realizovao Dejan Vidović. Bila je to 68. minuta i narednih 25 minuta se igralo spuštenih gardova jer su obije ekipe htjele pobjedu. Gosti su prijetili šutevima sa distance Kovačevica i Kantara, dok je Vranjak imao inicijativu u tim trenutcima ali su se Sloboda veoma dobro branila u tim momentima, sve do zadnje minute.

Tada jedna dubinska lopta od golmana Lukanovica dolazi do Slaviše Stojanovića, a ovaj nekako uspjeva da je proturi do ovogodišnjeg pojačanja, mladog napadača mekane noge i hladnog srca, Ostoje Damjanovića koji zabija za konačnih 3:2 i veliko slavlje i na terenu i na tribinama.

Velika su ovo tri boda za Vranjak.

U narednom kolu Vranjak gostuje u Donjoj Slatini kod ekipe Mladosti a u sastav se vraćaju Goran Janković i Nikola Mikelini. Sloboda će u Novom Gradu biti domaćin Ozrenu iz Petrova.

Za Vranjak su juče nastupili: Lukanović, Ristić, Đurić (Kojić), Trepić, Petrović, Savić (Stojanović Č), Stojanović S, Vidović, Damjanović, Savkić (Savanović), Rakić.