Modriča izborila bod, Tekstilcu samo teorija

Pred prepunim tribinama Gradskog stadiona u Derventi Tekstilac nije uspio da savlada Alfa Modriču u najvažnijem susretu sezone. Opstanak u eliti sada je moguć samo u teoriji.

Nakon početnog ispitivanja snaga, “krojači” su tokom većeg dijela prvog poluvremena bili dominantniji, stvorivši nekoliko prilika. Prva takva situacija desila se u 13. minuti kada je Perić odlično proigrao Stanića, ali ga posljednji igrač odbrane gostiju Blagojević namjerno obara na 20-ak metara udaljenosti od gola, međutim sudija Vajić svira prekršaj i pokazuje (samo) žuti karton. Nova sporna situacija desila se u 21. minuti kada je Stanić oboren u kaznenom prostoru domaćina, ali sudija procjenjuje da je ofanzivni vezista simulirao prekršaj.

Četiri minuta kasnije, nakon jedne u nizu dobrih akcija Malovića i Stanića, izboren je udarac iz ugla nakon kojeg Radoja odlično skače, ali lopta odlazi pored gola. U 35. minutu ponovo je Stanić u centru pažnje, ali njegov udarac iskosa zaustavlja mladi golman gostiju Maslić. U sudijskoj nadoknadi vremena priprijetio je i Desporović nakon kornera, ali je lopta otišla zamalo iznad prečke.

Sredinom poluvremena desila su se prva veća uzbuđena u nastavku. Prvo su rezervisti Duspara i Susaković pripremili odličnu priliku koju propušta Stanić, da bi gosti već u narednom napadu opasno zaprijetili preko Jaćimovića. Modričani su do kraja susreta iskusno razbili ritam “krojača” i tako domaćima ostavili samo teoretsku šansu za opstanak u Prvoj ligi. U posljednjim sekundama domaći su uspjeli postići i pogodak, ali je poništen zbog ofsajda, piše Derventa Cafe.

Da bi “krojači” ostali u ligi potrebno je da Slavija kiksa protiv Slobode i Sutjeske, što je nerealno za očekivati, dok je Modriča sa jednim tijumfom u susretima sa Drinom i Sutjeskom sigurna za opstanak.