Dječijem pozorištu Republike Srpske priznanje u Turskoj

Šestim izvođenjem predstave “Bio jednom jedan lav”, Dječije pozorište Republike Srpske je zaokružilo svoje učešće na 19. Međunarodnom festivalu “Male dame i mala gospoda” u Ankari.

Elif Seker, generalni direktor Festivala, sa velikim poštovanjem je zahvalila umjetnicima nacionalnog teatra za djecu Republike Srpske. Uručila im je i specijalnu plaketu Festivala, uz dirljive riječi zahvalnosti.

Svi sektori uprave Festivala na poseban način su iskazali pohvale ansamblu koji je igrao na turskom jeziku.

Đorđe Јanković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković svojom maestralnom igrom iz predstave u predstavu dizali su publiku na noge. Oko 4.000 dječaka i djevojčica sreli su se sa našim Lavom, razumjeli priču, a nakon svakog izvođenja, hodnicima je odjekivalo “aslan, aslan”, što na turskom znači lav.

Banjalučki glumci su upoznali i Servet Ajbar, osnivača ovog festivala, koja je potvrdila da je predstava donijela nove atribute najznačajnijem kulturnom događaju za djecu u Turskoj.

– Država u kojoj živi 85 miliona stanovnika bila je sjajan domaćin teatru Srpske, što sve zajedno čini misiju na koju smo ponosni – istakli su u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

 

Tagovi: