Modriča na premijeri dočekuje SFK 2000

 Fudbalerke Modriče spremne su za nastavak sezone u Premijer ženskoj ligi BiH, gdje ih očekuje veoma težak zadatak, a to je opstanak u društvu najboljih. Prvi meč igraju na domaćem terenu, a na stadionu Dr. Milan Jelić dočekuju višegodišnjeg šampiona ekipu SFK 2000 Sarajevo.

- Svjesni smo činjenice da ekipa SFK 2000 Sarajevo u ovu utakmicu ulazi kao favorit, ali mi se nećemo tako lako predati. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo i da pružimo dostojan otpor rivalu. Međutim naša pažnja svakako je usmjerena na plej aut i borbu za opstanak. Radile smo jako i odgovorno, pa smatram da smo spremne za nastavak sezone. Atmosfera u ekipi je odlična , nema težih povreda i to  je najvažnije, rekla je Slađana Smiljanić, igračica Modriče.

Sa druge strane igračice SFK 2000 Sarajeva su favoritkinje u ovoj utakmici, a ekipa Samire Hurem će u nastavak sezone ući sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Iskru.

- Svi nestrpljivo isčekujemo nastavak sezone, utakmice i zelene terene. Nadamo se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali na kraju polusezone i ostvariti ciljeve koje smo zacrtali. Modriča je tim koji respektujemo kao i svaki drugi. Igraćemo svoju igru kao i u svakoj drugoj utakmici. Početak je polusezone pa ćemo vidjeti gdje smo svi, svakako se nadam dobrim i zanimljivim utakmicama. Želim puno sreće svima u nastavku sezone, izjavila je Aida Hadžić, fudbalerka SFK 2000 Sarajeva.

Meč se igra u nedelju od 15:00 časova na stadionu Dr. Milan Jelić.

sportdc.net