Počelo uklanjanje divljih deponija u Modriči

Uklanjanjem divlje deponije uz regionalni put Modriča-Doboj u mjestu Klanac danas je počela proljetnja akcija čišćenja smeća sa javnih površina i uređenje opštine Modriča.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Modriče Branislav Đurić rekao je da je među prvima očišćena “divlja” deponija u mjestu Klanac sa koje je pored veće količine smeća uklonjeno i šest leševa životinja.

– Nakon prijave građana hitno je organizovano čišćenje ove ilegalne deponije na koju je nepoznata osoba ili više njih bacilo leševe pet pasa i jedne ovce – izjavio je Srni Đurić.

On je istakao da je teško utvrditi ko baca smeće, posebno uz putne komunikacije i riječne tokove, zbog čega većina počinilaca ovog prekršaja ostane nekažnjena.

Đurić je naveo da je Komunalno preduzeće Modriča na području opštine dobro organizovalo sistem prikupljanja smeća u domaćinstvima, ustanovama i preduzećima, kao i njegovo odvoženje na regionalnu deponiju u Doboj.

– Dio problema je u tome što u selima još nije najbolje riješen sistem odvoženja smeća – rekao je on, pišu Agencije.

Akcija sakupljanja smeća u opštini i uz glavne putne komunikacije na prostoru cijele Modriče tradicionalno se organizuje tokom mjeseca marta i aprila.

Tagovi: