Druženje djece sa smetnjama u razvoju iz Šamca i Modriče

Djeca iz šamačkog Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama i Dnevnog centra sa posebnim potrebama "Sunce Obervalisa" iz Modriče danas su imala druženje u Šamcu.


Predsjednik ovog šamačkog udruženja Stanislav Milovanović rekao je da su gosti iz Modriče odabrali da dođu na izlet u Šamac, a da su za to iskoristili sredstva koja su dobili od projekta UNDP-a na kojem su radili.
Milovanović je istakao značaj ove saradnje, te najavio da će u narednom periodu biti potpisan sporazum između ovog udruženja u Šamcu i Dnevnog centra "Sunce Obervalisa".
"Želimo zajedno da organizujemo za našu djecu kreativne radionice i izlete. Najbitniji faktor je socijalizacije djece, a mi ćemo se potruditi da što više osjete da su dio zajednice", dodao je Milovanović.


Milovanović je najavio da će ova udruženja učestvovati na Međunarodnom festivalu djece sa posebnim potrebama "Svi smo mi dio vas", koji će biti održana u Gradiški 11. i 12. maja, a okupiće oko 500 djece i roditelja sa prostora bivše Jugoslavije.
Koordinator Dnevnog centra "Sunce Obervalisa" iz Modriče Jelena Antić rekla je da su već dva puta organizovali druženje sa djecom sa posebnim potrebama u Šamcu i da žele da nastave saradnju.


Antićeva je navela da je na području Modriče registrovano 111 djece sa posebnim potrebama, a 47 koristi usluge Dnevnog centra.

Opština Šamac