Borac proslavlja vijek postojanja

Jubilej 100 godina postojanja Fudbalskog kluba "Borac" u Šamcu ove godine će biti obilježen nizom manifestacija.

- U junu je predviđeno održavanje turnira mlađih selekcija najznačajnijih klubova iz BiH, Srbije i Hrvatske. Imaćemo jednu utakmicu veterana `Crvene Zvezde` i našeg `Borca`, prezentaciju Monografije `100 godina Borca`, svečanu akademiju i crno-bijelo veče, kao i mnoge druge manifestacije - najavio je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

Milićević, koji je imenovan za predsjednika danas konstituisanog Organizacionog odbors za ovo obilježavanje, rekao je da je u ovogodišnjem budžetu, osim redovnog granta za ovaj klub, predviđen i određeni dio novca za realizaciju ovih manifestacija.

- Očekujemo podršku i Fudbalskog saveza Srpske i Fudbalskog saveza BiH, budući da je `Borac` jedan od rijetkih klubova koje može da se pohvali ovako dugim postojanjem - istakao je Milićević.

Unutar Organizacionog odbora formirano je i sedam pododbora zaduženih za organizaciju i realizaciju okvirnog programa obilježavanja 100 godina postojanja Fudbalskog kluba "Borac".

Dugogodišnji član, fudbaler i trener "Borca" Veselin Ivković rekao je da je Klub, u ovih 100 godina, imao dosta značajnih fudbalera.

- Ilija Katić i Srebrenko Repčić pronijeli su slavu `Borca` igrajući za eminentne klubove u Srbiji. Obojica su bili reprezentativci stare Jugoslavije, a potom su kao fudbaleri proveli dugo godina u inostranstvu. Oni su promoteri Šamca i `Borca` - istakao je Ivković.

Predsjednik Fudbalskog kluba "Borac" Blagoje Simić zahvalio je članovima Organizacionog odbora koji će svojim učešćem dati doprinos proslavi ovog jubileja.

- `Borac` je jesenji dio Druge lige - zapad Republike Srpske završio na prvom mjestu. Mi smo mala opština, ali `Borac` je sistem, ima više od 150 registrovanih igrača, šest timova i svi stručni štabovi rade na tome da Klub očuva tradiciju - naveo je Simić

Srna