Hrvatica u njemačkom “Milioneru” osvojila 250.000 evra, a iznenadićete se šta će sve kupiti

Hrvatica Mikaela Barišić u petak uveče na njemačkom RTL-u u popularnom kvizu “Želite li da postanete Milioner” postala je milionerka osvojivši čak 250 hiljada evra, tačnije jedan milion i 860.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Da je tačno odgovorila na pitanje vrijedno 750 hiljada evra odgovarala bi za najveći mogući iznos – nevjerovatnih 2 miliona evra.

Ipak, Mikaela koju je iz publike bodrila majka Vera odlučila je da neće rizikovati pa je odustala i kući otišla s prethodno osvojenih 250.000 evra, piše Jutarnji list.

Inače, u njemačkoj verziji “Milionera” takmičari dobiju 15 pitanja, a Mikaela je tačno odgovorila na njih 13. Pitanje za 750 hiljada evra na kojem je odustala glasilo je: Šta je službeno navedeno kao maksimalna težina od 25 grama?

Produkcija kviza kao moguće odgovore ponudila je: njemačko poštansko pismo, strelicu za pikado, Nurnberger kobasicu i finu uncu zlata. Da nije odustala Mikaela bi kao tačan odgovor ponudila strelicu za pikado, a tačan odgovor bio je kobasica, pa se njena odluka naposlijetku pokazala i te kako mudrom, prenosi Jutarnji list.

Netom nakon završetka emisije u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju uzbuđena Mikaela priznala je kako još nije svjesna svega što joj se dogodilo.

– Moraću se naviknuti da sam osvojila toliki novac. Nemam neke velike želje. Sad će vam ovo možda zvučati čudno, ali televizor koji imam u kući star mi je 12 godina, pa ću vjerovatno od osvojene nagrade prvo kupiti novi – smije se i dodaje.

– Naravno, planiramo i jedno lijepo ljetovanje i odmor u Hrvatskoj. Roditelji su mi iz Slavonije, u penziji su i sada žive u Puli. Imamo dosta rodbine u Đakovu. Nastojim barem jednom godišnje doći u Hrvatsku. U Njemačkoj se Milioner emituje već 20 godina i oduvijek sam maštala i bila mi je velika želja da jednom i ja sjednem u tu vruću stolicu – kaže novopečena milionerka.

Trener odbojke simpatičnim je, ležernim i samouvjerenim načinom odgovaranja osvojila simpatije publike ispred malih ekrana. Još je u ponedjeljak oduševila voditelja Gantera Jauka načinom odgovaranja pa joj je rekao da ima živce poput pravog kockara.

S partnerom i dvoje djece Mikaela živi u Baden-Vurtembergu, a na kviz se bila prijavila jer osvojenim novcem želi roditelje poslati na odmor.

– Oni su gastarbajteri iz Hrvatske i jedino su vidjeli autoput A8 prema Salzburgu i Hrvatsku – rekla je u emisiji.

Tagovi: