Zoran Šprajc: "Dragan Čović i Milorad Dodik - jedna duša, a dva tijela"

Zoran Šprajc se u svojoj emisiji osvrnuo na dolazak predstavnika HDZ BiH na proslavu Dana Republike Srpske.

On se zapitao kako to da je jedini ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević reagovao, dok ostali u HDZ-u nisu. 

- Pa da podsjetimo sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH s kojom sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne obiteljske odnose, pogotovo kada za hrvatski Sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim finansijskim donacijama iz hrvatskog državnog budžeta i HVO penzijama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako u krug, ruka ruku mije. Nema tu ništa novo. Osim što je Čović za to kruženje dobio i počasnu doktorsku titulu na zagrebačkom Sveučilištu - poručio je Šprajc u svojoj emisiji.

- Ali uz hrvatske novce, Čoviću se jednako milo milovati i sa Miloradom Dodikom. Dodik je za Čovića sve ono što bi Čović htio biti - predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s bh. Ustavom. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele - kazao je Šprajc u svojoj emisiji.

- Pa Čoviću neko mora ulaštiti cipele, jer ne postoji on zbog njih, nego oni zbog njega - oštar je bio popularni hrvatski novinar.