Inspektor SIPA uhapšen zbog reketiranja kriminalaca

U zajedničkoj akciji Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu (BiH) SIPA jutros je uhapšen inspektor SIPA Darko Marčetić iz Prijedora zbog sumnje da je od dilera droge uzimao novac za njihovu zaštitu od krivičnog gonjenja.

Iz Tužilaštva BiH jutros je saopšteno da je prilikom hapšenja pretreseno nekoliko lokacija, te da je navedena akcija provedena u cilju sprečavanja zloupotrebe položaja i korupcije, piše Insajder.
- Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu, proveli su akciju lišenja slobode i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti. U akciji je slobode lišen slobode Marčetić Darko, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA u Banjaluci. On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz  sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od krivičnog procesuiranja - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Takođe se navodi da je tokom istrage utvrđeno da je osumnjičeni zloupotrebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.
- Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni. Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu - navode u Tužilaštvu.