Još ima dobrih ljudi: Kuću sa okućnicom ustupio sedmočlanoj porodici Kiridžić

Dragan Ikonić iz Rudog nesebično pruža pomoć sedmočlanoj porodici koja je u požaru ostala bez doma.

Otkako su prošle godine u podstanarskoj kući preživjeli požar, sedmočlana porodica Kiridžić iz sela Paštan Brdo u Rudom, teško nalazi krov nad glavom. Konačno su se ovih dana skrasili na periferiji ovog grada, a kuću sa okućniciom im je besplatno ustupio Dragan Ikonić.

- Posedujem kuću u kojoj živim sa porodicom, a ovu sam nedavno kupio od Miša Drobnjaka. Ustupio sam je za stanovanje Dušanu i Milki Kiridžić i njihovoj porodici, a tu su njihova četiri maloljetna sina i Dušanova majka Milenka. Oni će na ljeto dobiti dvoiposoban stan u stambenoj zgradi u Rudom, koja se gradi za potrebe socijalno ugroženih građana. Pomažem im i na drugi način, jer sa 140 KM na djecu i socijalnim dodatkom za staricu Milenku, nemaju ni da se prehrane - kaže Ikonić.

Uz sve ovo, najstariji sin Jovan, učenik devetog razreda, već dva mjeseca je nepokretan, u gipsu, pišu Večernje novosti.

- Draganu i njegovoj porodici smo neizmjerno zahvalni, jer prije njega, niko nije htio da nam pomogne u stambenom zbrinjavanju. Uz sve to, liječenje Jovana bi, po procjeni ljekara, moglo da traje i dvije godine. Predstoje nam teški dani - kaže Dušan Kiridžić i sam lošeg zdravstvenog stanja.