Za primjer: U bijeljinsku biblioteku za dan učlanjeno 6.630 građana

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini Jovan Cvjetković izjavio je da je povodom obilježavanja Dana biblioteke i 86 godina postojanja ove ustanove za jedan dan učlanjeno nevjerovatnih 6.630 građana sa plaćenom članskom kartom, čime je nadmašen i prošlogodišnji rekord od 5.450 građana.

- Od 2012. godine Narodna biblioteka 'Filip Višnjić' omogućava jedan dan u novembru svim građanima Bijeljine značajan popust na godišnju cijenu članarine, i svake godine konstantno povećavamo broj naših članova, kao i posjetilaca - rekao je Cvjetković, prenose agencije.

On je naglasio da je ova biblioteka prije deset godina imala samo 3.000 članova i nešto više od 40.000 posjeta godišnje, dok su prošlu 2017. godinu završili sa 8.500 članova i oko 165.000 posjetilaca, što će ove godine, kako kaže, ponovo nadmašiti.

Cvjetković je u svoje i ime svih zaposlenih u ovoj ustanovi zahvalio građanima koji su se učlanili u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" i postali dio velike porodice ljubitelja knjige i pisane riječi.