800 domaćinstava u Modriči priključeno na kanalizacionu mrežu

U izbjegličkim naseljima Modriča tri, Modriča pet i Oteža na novu kanalizacionu mrežu od 2016. godine do danas priključeno je 800 od ukupno 1.300 domaćinstava, rekao je Srni direktor modričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Živko Lazić.

On kaže da je izgrađeno 600 sabirnih šahtova od 900 koliko je predviđeno projektnom dokumentacijom sekundarne kanalizacione mreže u ovim naseljima.

- Vrijednost projekta sekundarne kanalizacione mreže je oko 800.000 KM, - rekao je Lazić i naglasio da će sredstva biti obezbjeđena od taksi za priključke u iznosu od 650 KM po domaćinstvu.

Lazić je rekao da su radovi ove godine ubrzani kako bi se stvorili uslovi za asfaltiranje ulica u ovim mjesnim zajednicama, formiranim nakon odbrambeno-otadžbinskog rata.

Izgradnja glavnog kanalizacionog voda, u okviru projekta “Uređenje sistema vodovodne i kanalizacione mreže opštine Modriča” u naseljima Oteža, Modriča tri, Modriča pet, završena je početkom 2015. godine.

Izgradnju 38,8 kilometara mreže finansirala je Vlada Republike Srpske sredstvima Investiciono-razvojnog fonda u iznosu 3.741.029 KM.

Modriča će završetkom ovog projekta imati ukupno 70,8 kilometara kanalizacione mreže.

- Individualni priključci će, nakon izgradnje, bez naknade biti preneseni u vlasništvo opštine Modriča, - rekao je Lazić.