Otvoren 10. Memorijalni fudbalski turnir "Dr Milan Jelić"

Međunarodni memorijalni fudbalski turnir "Dr Milan Jelić" otvoren je danas u Modriči, gdje se desetu godinu održava kao znak sjećanja na bivšeg predsjednika Republike Srpske i sportskog radnika.

Tradicionalni dvodnevni turnir organizuje Fudbalski klub "Alfa-Modriča" na stadionu koji nosi Jelićevo ime.

Slobodan Tešić, savjetnik za sport predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je otvarajući turnir da je ova manifestacija uspomena na Jelića sportistu, privrednika i državnika.

- Obavljajući najviše državničke, privredne i sportske funkcije, Jelić je postigao velike rezultate, prije svega na promociji sporta i sportske kulture u Republici Srpskoj i BiH - rekao je Tešić.

Na turniru će nastupiti mlađe selekcije fudbalskih klubova iz Republike Srpske Borac iz Banjaluke, Sloga iz Doboja, Crvena zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišići kod Bijeljine, Ljubić iz Prnjavora, ekipe iz Federacije BiH Nogometni klub Bratstvo iz Gračanica i Zvijezda iz Gradačca, domaćin Alga-Modriča i pobjednik prošlogodišnjeg takmičenja OFK Beograd iz Beograda.

Potpredsjednik kluba Alfa-Modriča Ilija Jeftić rekao je da mladi sportisti igrom i druženjem deset godina zaredom iskazju poštovanje prema Jeliću, čovjeku koji je volio mlade kako u rodnoj Modriči tako i u Republici Srpskoj i BiH.

Milan Jelić rođen je 26. marta 1956. godine u Koprivni, a preminuo je 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara, koji ga je zadesio u toku rekreacije na Gradskom fudbalskom stadionu u Modriči.