Skugrić kod Modriče: Muškarac iz kuće pucao na policajce kroz zatvorena vrata

Muškarac I.B. (1952) sa područja opštine Modriča uhapšen je juče jer je pucao na policajce koji su mu zakucali na vrata, a koje je sam pozvao nakon svađe sa bratom.

Kako nezvanično saznaje Mojamodrica.info, incident se dogodio u selu Skugrić, kod Modriče, a sukob je izbio između braće u porodici Božić.

- Navedeno lice  I.B. je juče oko 18.30 časova, Policijskoj stanici Modriča prijavilo da je između njega i člana porodice, lica J.B. došlo do nesuglasica. Policajci su, nakon obavljenog razgovora sa licem J.B. otišli do porodične kuće prijavitelja, pokucali su na vrata i predstavili se, a potom je lice I.B. iz unutrašnjosti, vatrenim oružjem pucalo kroz ulazna vrata porodične kuće, nakon čega su se policijski službenici udaljili na bezbjedno mjesto - saopšteno je iz policije.

Nakon navedenog, I.B. je izašao ispred kuće te je ispalio još dva hica u nepoznatom pravcu. Policajci su ga zatim savladali i stavili mu lisice.

- Obavljen je uviđaj, prilikom čega je pronađen i oduzet puškomiraljez sa dva okvira sa municijom. Alkotestiranjem je kod I.B. je utvrđeno 1,39 promila alkohola u krvi - saopšteno je iz policije.

Navedeno lice će danas uz Izvještaj o  izvršenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Ž. J.

Tagovi: