Modriča: Ako voda ne bude korištena racionalno biće uvedene restrikcije

Direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz Modriče Živko Lazić apelovao je na građane da racionalno koriste vodu kako bi se tokom predstojećeg sušnog perioda obezbijedilo redovno vodosnabdijevanje svih potrošača u Modriči i susjednoj opštini Vukosavlje.

- Potrošnja vode je usljed visoke temperature krajem jula i početkom avgusta dostigla nivo od 5.700 metara kubnih dnevno ili 35 odsto više od uobičajene za ovo doba godine - rekao je Lazić.

On je naglasio da je izdašnost izvorišta zadovoljavajuća i da se isporuka vode potrošačima za sada odvija bez poteškoća, prenose agencije.

- Ukoliko voda ne bude korištena racionalno biće uvedene restrikcije kako bi se obezbijedilo ravnomjerno snabdijevanje potrošača u svim dijelovima grada i istovremeno smanjili rizici od oštećenja pumpi - naveo je Lazić.

On je istakao da su građani obavezni da koriste vodu za osnovne životne i higijenske potrebe, a ne za zalivanje bašta, zelenih površina, trotoara, terasa, pranje vozila i punjenje bazena.

Lazić je napomenuo da su u preduzeću blagovremeno obavljene sve neophodne pripreme za rad u ljetnjem periodu, te potvrdio da je redovnim i vanrednim kontrolama, koje vrši Institut za javno zdravstvo, regionalni centar Doboj, utvrđena hemijska i bakteriološka ispravnost vode za piće.

Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” iz Modriče vodom za piće snabdijeva 7.500 potrošača, od čega 7.000 domaćinstava i 500 privrednih preduzeća, ustanova i institucija.