Dvogodišnji dječak puši 40 cigareta dnevno: Sad je počeo da "uživa" uz kafu (VIDEO)

Dvogodišnji dječak iz Indonezije puši 40 cigareta dnevno i postaje agresivan ako mu ih neko odbije dati.

Rapi Ananda Pamungkas, dijete iz Sukabume u Indoneziji, počeo je da sakuplja opuške cigareta ispred radnje svoje majke. Za nekoliko dana je postao zavisnik i počeo je da žicka od prolaznika da mu daju cigarete.

Odrasli su prvo mislili da je u pitanju šala pa su mu davali cigarete sve dok nisu vidjeli da ih on zaista puši. Ali Rapi je ubrzo počeo da postaje agresivan i bijesan kada nije mogao da dobije svoj omiljeni "meroko", što je lokalni termin za cigarete.

Njegova majka Marijata (35) je priznala da kupuje dvije kutije cigareta dnevno za dječaka, piše Daily Star.

- Moje dijete se navikava na pušenje dok pije kafu i jede tortu. Svakog dana puši već oko dva mjeseca. Ako mu ne dam cigaretu, on pobjesni - izjavila je majka.

Ona je rekla da je Rapi počeo prije dva mjeseca sakupljanjem opušaka cigareta ostavljenih na ulici koje su mu stariji momci onda palili. Majka je dodala da je skoro nemoguće zabraniti njenom dejtetu da puši jer će "cijeli dan da plače".

- Ako Rapi ne dobije cigarete, ne može da spava. Počet će da vrišti i plače. To je skupo, jer moramo da ih kupujemo za njega, a on to radi cijeli dan. On može da popuši oko 40 cigareta svakog dana.

Rapov otac 40-godišnji Misbahudin je izjavio da on puši ali ne zna zašto je njegovo dijete steklo tu naviku.

- Ne mogu da mu kažem ne kada traži cigaretu, čak i kada ja ne pušim, jer ja samo pušim na poslu. Kada moj sin puši, on voli da pije mokaćino - izjavio je otac djeteta.

VIDEO- dijete puši cigarete