Modrički socijalisti obilježili Međunarodni dan mladih

Povodom obilježvanja Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava 12.avgusta, delegacija Socijalističke partije Opštinskog odbora u Modriči obišla je Područnu školu u Koprivni koja djeluje u sklopu Javne ustanove Osnovna škola ,,Sveti Sava“ Modriča.

Delegacija koju sačinjavaju Mitar Kršić podpresjednik opštinskog odbora, Vesna Vasić podpresjednica aktiva žena i Igor Simić predsjednik aktiva mladih, školi u Koprivni pokolnili su dva računara sa pratećom opremom.

-Danas smo u Koprivni kako bi na ovaj način obilježili Međunarodni dan mladih. Kada smo planirali ovo obilježvanje razmatrali smo različite ideje ali u konačnici odlučili smo se da sva sredstva usmjerimo na pomoć školama, jer ne tako davno svi smo bili u tim školama i znamo u kakvom se stanju nalaze. Cijenimo mi svaki način obilježavanja ovoga dana ali ipak mislim da mi mladi moramo se boriti sa budućnost našu, a naša budućnost su djeca. U razgovoru sa podpresjednikom našeg opštinskog odbora Mitrom Kršićem vidjeli smo gdje su najveći problemi u našim školama jer i sam je nastavnik u jednoj školi na prostoru naše opštine- izjavila je Vesna Vasić prilikom ove posjete.

Kako kaže, odlučili su se da školi u Koprivni poklone dva računara jer u njoj ima preko 80 učenika ali na žalost nemaju dovoljno informatičke opreme za izvođenje nastave.

-Posebno mi je drago što smo danas u Koprivni jer to je i moje rodno selo u koje se rado vraćam i svakako i u buduće ću na različite načine truditi se da pomognem i školi a i čitavom selu jer mogu biti kilometrima daleko od sela ali nikada ne treba zaboraviti odakle vodim porijeklo- rekla je Vasićka.

Delegacija Socijalističke partije kaže kako je ovo jedan mali korak prema konačnom cilju, a to je da svako dijete ima sve neophodne uslove za nastavak školovanja.

Naglašavaju da se kroz školu gradi bolja i ljepša budućnost jer, kako kaže narodna poslovica ,,Na mlađima svijet ostaje“.

Za sam kraj pozvali su svu omladinu naše opštine, bez obzira na stranačku pripadnost, da zajedno grade ljepšu i bolju budućnost.

T.B.