Modričanin Đorđo Prljeta dobio CNC glodalicu da unaprijedi proizvodnju

Zamjenik načelnika Opštine Modriča Nikola Savić i učesnik UNDP programa Đorđo Prljeta potpisali su danas ugovor o dodjeli CNC glodalice za drvo, koja će služiti za izradu suvenira, nakita i ukrasnih predmeta.

Đorđo Prljeta je nagrađen sa grantom od 7.000 KM koji je iskoristio za nabavku ove mašine.

„UNDP“ u BiH je u saradnji sa lokalnim zajednicama u aprilu 2017. godine raspisao javni poziv za zainteresovana lica koja žele da učestvuju u „Start up” programu, te je Opštinska uprava Modriča održala info dan na kojem su svi prisutni upoznati o sadržaju i cilju programa.

Lokalno Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, za vreme trajanja poziva, svim zainteresovanim osobama je pružilo stručnu podršku prilikom izrade projektnih aplikacija za prijavu.

Od pet korisnika za koje su urađene aplikacije sa teritorije opštine Modriča, Đorđo Prljeta je odabran za učešće u programu zajedno sa još devet osoba iz BiH, te je nakon procesa obuke i učešća na finalnom događaju u Sarajevu, na kojem su prezentovane poslovne ideje, odabran i za podršku kao drugoplasirani učesnik programa, prenosi Glas regije.

– Ovo je za mene nešto novo. Moraću angažovati stručno lice, jer ja na ovakvim mašinama nikada nisam radio. Svjestan sam da je to nešto dobro, da ima funkcije za šire namjene. Ovo će znatno poboljšati rezultate u mom poslovanju. Jednom rječju, prezadovoljan sam – rekao je Đorđo Prljeta.

„Start up“ program je finansiran u sklopu projekta Lokalni integrisani razvoj kojeg finansira Evropska unija, a implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u saradnji sa lokalnim zajednicama širom BiH.

Tagovi: