Obilježavanje Dana opštine Modriča

Svečanim prijemom za prosvjetne radnike i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, koji je organizovao načelnik Mladen Krekić, danas je zvanično počela Vidovdanska nedjelja tokom koje će brojnim manifestacijama biti obilježen 28. jun - Dan opštine Modriča.

Na prijemu, održanom u Srpskom kulturnom centru, uručena su priznanja učenicima generacije, nosiocima "Vukove diplome", te učenicima koji su na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili brojne nagrade i priznanja.

Nagrađena su tri učenika generacije - Marija Đukić iz Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić", Marija Bajić iz Osnovne škole "Sveti Sava" i Mihaela Novaković iz OŠ "Sutjeska".

Nagrađeno je i 18 "vukovaca" osnovnih škola i sedam srednjih škola, te učenik generacije Bogoslovske škole "Sveti Petar Dabrobosanski" u Foči, Modričanin Stefan Pajić.

Uručujući nagrade, Krekić je rekao da je ponosan na rezultate u učenju, vladanju, ali i vannastavnim aktivnostima koje postižu učenici osnovnih škola "Sutjeska" i "Sveti Sava" i Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić".

On je zahvalio prosvjetnim radnicima na trudu koji ulažu u obrazovanje i vaspitavanje djece.

"Posebno me reduje što je ove godine pet `vukovaca` više nego prošle", dodao je Krekić.

Svečanom prijemu prisustvovala su i 43 učenika sa pratiocima sa Kosova i Metohije, koji se u okviru projekta "Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije" nalaze u gostima kod svojih vršnjaka u Modriči.

Krekić je izrazio zadovoljstvo što je Modriča treću godinu domaćin djeci sa Kosmeta.

"Uljepšali ste nam početak proslave Vidovdana - Dana opštine", rekao je Krekić uručujući poklone gostima sa Kosmeta.

Nagrađeni učenici izrazili su zahvalnost svojim nastavnicima i profesorima za stečeno znanje, navike i vještine tokom školovanja, a opštini za pažnju koju poklanja učenicima kojih je u Modriči više od 2.500.

(Agencija)