Pokazna vježba u Rafineriji ulja Modriča

Policijski službenici Policijske stanice Modriča zajedno sa policijskim službenicima Jedinice za podršku PU Doboj, Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja za borbu protiv teroroizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina PU Doboj, juče su u krugu Rafinerije ulja Modriča izveli pokaznu vježbu.

Cilj vježbe bila je provjera spremnosti i pružanja adekvatnog odgovora u slučaju eventualnog ugrožavanja bezbjednosti infrastrukturnih objekata, sa ciljem provjere organizovanosti i međusobne saradnje službe fizičkog objezbjeđenja Rafinerije ulja Modriča i organizacionih jedinica PU Doboj. 
"Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici Policijske uprave Doboj postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtjevale ovakakav vid angažovanja. Tokom vježbe učesnici su pokazali  visok stepen profesionalizma i spremnosti za obavljanje i najkompleksnijih zadataka. Navedenim aktivnostima ukazano je na značaj i potrebu saradnje  i koordinacije, kako međusobnog rada učesnika,  tako i građana", navode u PU Doboj. 
Zajedno sa policijskim službenicima u pokaznoj vježbi učestvovali su i radnici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Modriča, kao i radnici obezbjeđenja i vatrogasne jedinice.
D. M. L.