Modričani i gosti sa Kosova na izletu na Kozari

Kao što to i dolikuje dobrim domaćinima, Modričani su se pobrinuli da njihovim malim gostima sa Kosova i Metohije ne bude dosadano tokom boravka u Republici Srpskoj, pa je današnji dan bio rezerevisan za lutanja.

Ukupno oko 90 djece sa Kosova i Metohije i njihovih malih domaćina iz Modriče, u pratnji nastavnika i predstavnika Opštine Modriča, danas je obišlo Spomen-područje Donja Gradina, a zatim su se zaputili na izlet na Kozaru.

- Djeca se u Gradini imala istorijski čas o značaju ovog spomen kompleksa, a na Kozari se zabavljaju. Obišli su spomenik, pogledali muzej i uživaju u prirodi. Sutra su gosti na prijemu uspješnih učenika Modriče, u četvrtak u zgradi Vlade RS, a u petak će u Modriči imati malu oproštajnu zabavu jer se u subotu vraćaju kući - rekao je predstvanik modričke Osnovne škole "Sveti Sava" Mitar Kršić, koji boravi sa djecom na izletu.

On je dodao da su i djeca i nastavnica sa Kosova zadovoljni gostoprimstvom i nije bilo nikakvih problema.

U Modriču boravi 43 djece iz osnovnih škola „Sveti Sava“ iz Sušice i „Dimitrije Prica“ iz Donje Brnjice, borave kod porodica svojih vršnjaka, a došli su u pratnji četiri nastavnika.

Ž. J.