Budžet Vukosavlja veći nego ikad, polovina od tri miliona KM za kapitane investicije

Skupština opštine Vukosavlje usvojila je juče Nacrt rebalansa budžeta koji je za više od 30 odsto veći od planiranog i budžet opštine je najveći od kada postoji ova loklana zajednica.
Pojašnjavajući jednoglasnu podršku odbornika rebalansu budžeta, načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da je takav budžet istorijski.

NAJVECI BUDZET OD KADA POSTOJI OPSTINA VUKOSAVLJE -BORISLAV RAKIC

– Jedna od najvažnijih odluka je nacrt rebalansa budžeta. Sa ponosom mogu reći da je opština Vukosavlje jednoglasno usvojila taj nacrt i budžet je istorijski. Budžet opštine Vukosavlje najveći je od njenog postojanja od 3.001.017 KM i preko 1,5 miliona ide u kapitalne investicije. Na ovaj način ćemo u 2018. godini riješiti najvažnije projekte. Dokaz tome je preko 5 kilometara asfaltiranog puta, završetak vodovoda. Konačno smo pronašli dovoljne količine vode za piće. Do kraja godine završićemo kanalizacionu mrežu na koju se čeka duže od 10 godina – rekao je Borislav Rakić, načelnik Vukosavlja.

Nacrt budžeta proći će javnu raspravu.

– Slijedi javna rasprava od 15 dana i da nam građani kažu svoje realne potrebe, ukažu na eventualne greške. Biće puno posla, slijedi razvoj ove lokalne zajednice. Od Vlade RS dobijamo milion maraka za kapitalne investicije – pojasnio je Rakić.

Prihvaćena je Informacija o radu mjesnih zajednica na području Vukosavlja u ovoj godini, te Izvještaj o radu Centra za socijalni rad i usvojen je Program rada pomenute ustanove u ovoj lokalnoj zajednici.

(Glas regije)