Modriča domaćin nešto drugačije izložbe fotografija

Izložba fotografija banjalučkog snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića, tokom koje će posjetioci moći da pogledaju zanimljive fotografije, predstavljene na poseban način, otvorena je večeras u Srpskom kulturnom centru u Modriči.

Kostrešević je istakao da je ovo njegova peta samostalna izložba ove godine na kojoj je predstavljeno 28 fotografija pejzaža, mrtve prirode i portreta, koje je izabrao iz zbirke od oko 550 radova nastalih u posljednje tri godine.

Izložene fotografije su rađene na platnu, čime su dobile na dubini i toplini, a cilj ovog fotografa je da privuče ljubitelje umjetnosti u Republici Srpskoj i Srbiji, koji će fotografiju prepoznati kao umjetničko djelo.

"Cilj mojih izložbi, koje su prethodno održane u Banjaluci, Doboju i Derventi jeste da privuku pažnju gledalaca, te da podstaknu ljubitelje fotografije na razvoj ove vrste umjetnosti", rekao je Kostrešević.

Nebojša Kostrešević je od 1996. godine profesionalni snimatelj, a fotografijom se bavi tri godine. Osnivač je i agencije "Rec produkcija", koja se od 2003. godine bavi snimanjem, montažom i produkcijom televizijskih emisija.

Direktor Srpskog kulturnog centra u Modriči Dejan Stojanović rekao je da je izložba prodajnog karaktera, te da je za posjetioce otvorena do kraja maja.

Sponzor izložbe je Opština Modriča.