Prije četiri decenije Odbojkaški klub Modriča postao prvak Jugoslavije

Odbojkaški klub Modriča obilježio je 40 godina od osvajanja titule šampiona Jugoslavije.

Na svečanoj akademiji, koja je održana sinoć u Srpskom kulturnom centru, uručene su plakete kluba članovima uprave i igračima "zlatne generacije".

Član šampionskog tima Đorđe Milošević rekao je, evocirajući uspomene na veliki klupski upjeh, da je šampionska titula bila proizvod stručnog vođenja tima, upornog rada igrača, te podrške lokalne uprave i građana Modriče.

- Modriča je bila tada, i do danas ostala, nepresušan izvor odbojkaških talenata - rekao je Milošević.

On je naglasio ulogu trenera Pere Božića u osvajanju titule šampiona Jugoslavije, petog mjesta na Šampionatu Evrope 1980. godine i brojnim uspjesima modričkih odbojkaša u tadašnjoj državi.

Sekretar šampionskog kluba Hamdija Tursić rekao je da se rado sjeća vremena kada su igrači, rukovodstvo i građani Modriče živjeli za odbojku.

Tursić je podsjetio na početke igranja odbojke, prije 60 godina u Modriči, i osnivanje kluba, koji je i danas simbol sporta u ovom gradu.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da uspjeh odbojkaša i danas obavezuje lokalnu upravu da podržava ovaj klub, ali i ostale sportske kolektive i pojedince na prostoru opštine.

Predsjednik OK Modriča Jovan Mišić zhavlio se učesnicima manifestacije kojom je grad Modriča, sa gostima iz BiH, Srbije i Hrvatske uveličao jubilej ovog kluba.

Zahvlanice su uručene klubovima Crvena zvezda iz Beograda, Kakanj iz Kaknja, Rijeka iz Rijeke, učesnicima revijalnog turnira koji je povodom jubileja održan u dvorani Kulturno-sportskog centra u Modriči.

Najveći uspjeh za 60 godina postojanja odbojke u Modriči - osvajanje šampionata Jugoslavije 1979. godine, ostvarili su odbojkaši Pero Božić, Boro Jović, braća Radivoje i Đorđe Milošević, Ićo Martinović, Omer Smajilović, Senad Katanović, Esad Herdić, Boro Živanović, Goran Popović, Milan Marić i Aladin Omeranović.

Tagovi: