Osuđen na 15 mjeseci: Policajcima prijetio da će ih ubiti

Marko Karanović (29) iz Šamca pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom u Modriči na 15 mjeseci jer je u junu ozbiljno prijetio policajcima u Šamcu i tako počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prema presudi, Karanović je u noći između 2. i 3. juna u šamačkoj Ulici Jovana Cvijića policijskim službenicima M.D., V.V., Š.S. i B.D., koji su patrolirali gradom i postupali po prijavljenoj saobraćajnoj nezgodi, ozbiljno zaprijetio da će ih ubiti, a takve prijetnje je nastavio i kasnije u stanici.

“Policajcu M.D. rekao je: ‘Momak, nemoj mi zavrtati ruku, izbošću te nožem. Ja sam ležao četiri godine po zatvorima zbog napada na policiju, samo da znaš to’, da bi potom u Policijskoj stanici Šamac oštećenom policajcu B.D. uputio ozbiljnu prijetnju”, navodi se u optužnici.

Policajcu B.D. je prijetio da će, kad izađe iz stanice, svojim autom otići kod njega kući, utjerati ga u dvorište, politi benzinom i sve zapaliti.

“Prijetnje su policajaci M.D., V.V., Š.S. i B.D. shvatili ozbiljno, jer su one kod njih izazvale osjećaj straha i ugroženosti”, navodi se u optužnici.

O učestalim napadima na policiju na području RS govori podatak da je evidentirano 15 napada na policijske službenike od 1. maja do 31. jula. Kako su “Nezavisnim” ranije potvrdili iz MUP-a RS, u pomenutom periodu lani bila su dva napada manje.

“U napadima na policijske službenike ove godine jedan policijski službenik je zadobio teže, a deset je zadobilo lake tjelesne povrede, dok su prošle godine u svim slučajevima policijski službenici zadobili lake tjelesne povrede”, napomenuli su iz MUP-a RS.

Podsjećamo da je Nikola Prolić (38) iz Gradiške nedavno pritvoren jer je 31. jula policajcu iz Gradiške glavom razbio nos u lokalu u Elezagićima. Policajac je pomenutog dana postupao po prijavi fizičkog obračuna Prolića sa još dva muškarca, a u ovom napadu zadobio je teže povrede.

Tagovi: