Bilčar šrafcigerom iz firme usmrtio Milovanovića

Goran Bilčar (29) iz Laktaša, koji je optužen za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice, rekao je danas na nastavku suđenja da je šrafciger kojim je ubijen Milovanović prethodno uzeo iz firme u kojoj radi, jer je trebalo da pomogne prijateljici da se preseli.

Podsjećamo, Milovanović je usmrćen nakon tuče 18. oktobra prošle godine, kada ga je Bilčar ubo šrafcigerom u glavu u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića, a zbog učestvovanja u tuči optuženi su Banjalučanin Marko Mihajlović (27), Bilčarev prijatelj, i Dubičani Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21), koji su bili s Milovanovićem.

Bilčar je ispričao šta je radio kobnog dana prije nego što se desilo ubistvo, a potom i detaljno šta je bilo na tom događaju, odnosno šta se desilo u pekari "Marčelo", nakon izlaska iz nje, pa sve do incidenta koji je imao smrtni ishod. Tvrdi da ga je Milovanović udario, da je tada otvorio gepek BMW-a mahinalno zbog straha i da je uzeo dizalicu i šrafciger.

- Kada sam zamahnuo, dizalica mi je nekako ispala, - rekao je Bilčar. Istakao je da ga je tada Milovanović udario drugi put u glavu, kada mu se zavrtjelo, pa je napravio dva-tri koraka i pao te ogulio dva prsta i dlan.

- Kako sam pošao da se okrenem, svi su bili tu, Bojan je krenuo da me udari, a ja sam bio u nekoj fazi ustajanja, tad sam mahinalno zamahnuo i osjetio da sam udario u nešto, - rekao je Bilčar, navodeći da mu je sve vrijeme bio šrafciger u ruci.

Milovanović je, kako kaže, pao pored njega, ali nije znao u kakvom je stanju bio.

- Otišao sam po dizalicu i stavio je u auto. Samo sam jednom zamahnuo, nisam ga htio povrijediti, - kaže Bilčar te dodaje da je potom sjeo u vozilo s Mihajlovićem i otišao.

- Legao sam spavati i nisam znao šta se desilo, - kazao je Bilčar. Dodao je da mu je pozlilo kada su mi u policijskoj stanici rekli da je momak podlegao.

- Dali su mi vodu i šećer. Tad je nastao pakao u mom životu, - kazao je Bilčar, koji je na početku svjedočenja izjavio saučešće porodici nastradalog mladića, a tokom svjedočenja zastajkivao je s pričom i tražio vodu, dok je majka ubijenog mladića tiho plakala stežići ruku svoje pratnje u sudnici.

Milovanović je rekao da su mu nepoznati mladići, koji su prethodno bili u pekari, iz auta opsovali majku. Goran mu je, kako tvrdi, rekao da idu kući, a kada su stali kod "kupustiša", gdje se desio zločin, Bojan je raširio ruke i dva puta upitao: "I šta ćemo sad?"

- Goran je rekao da nije u redu da nam psuju jer možda i nemamo majku, a on je rekao da će nam opet opsovati, te udario Bilčara. Istovremeno su ga napali Đenadija i Borovčanin, - rekao je, između ostalog, Mihajlović.

Borovčanin i Đenadija, s druge strane, tvrde da niko iz njihovog društva nikome nije psovao majku, te da su njih prvi napali Mihajlović i Bilčar.

Borovčani je istakao da im je Mihajlović u pekari dok se vodila polemika jesu li muzičari rekao: "Ja sam muzičar, sviram k....", te da mu je bilo neugodno.

Kazao je da su nakon izlaska iz pekare lutali, a BMW im je popriječio put.

- Mihajlović je istrčao iz auta, otvorio moja vrata i pitao: 'Ko ste vi, šta hoćete, što psujete majku?' Bio je agresivan i svi smo izašli iz auta. On i Bilčar su galamili i psovali, pa im je Bojan rekao: 'Šta ćemo sad', a Bilčar je odgovorio: 'Sad ćeš vidjeti', te je iz gepeka uzeo dizalicu i bacio je na nas, a zatim se zatrčio na Bojana i udario ga u lijevu sljepoočnicu i on je pao, - kazao je Borovčanin. Sličnu priču ispričao je i Đenadija, koji je takođe istakao da su ih Mihajlović i Bilčar prvi napali, a da im oni nisu psovali majku. Svjedočenjem optuženih završen je dokazni postupak u ovom predmetu, pišu Nezavisne.

Tagovi: