Pada nivo rijeke Bosne, od podne prohodan regionalni put prema Doboju

Vodostaj rijeke Bosne u Modriči opada i od podne je ponovo uspostavljen saobraćaj na regionalnom putu Modriča – Doboj, koji je bio u prekidu zbog izlivanja rijeke u mjestu Vranjak, rekao je opštinski samostalni stručni saradnik za civilnu zaštitu Željko Terzić.

On je novinarima rekao da je u 13 časova nivo Bosne iznosio 190 centimetara, što je za 80 centimetara niže od noćas dostignutog maksimuma na prosotru Modriče.

– Nijedan stambeni, ni pomoćni objekat nije zaplavlje od rijeke Bosni, rječica, lateralnog kanala i bujičnih potoka, ali je rijeka Bosna poplavila oko 1.000 hektara obradivih površina u mjestima Koprivna, Vranjak, Dugo Polje i Botajica – dodao je Terzić.

On je podsjetio da je kota redovne odbrane od poplave u Modriči 300 centimetara, a da se rijeka Bosna u nebranjeni dio poljoprivrednih površina i dijela regionalnog puta Modriča – Doboj u Vranjaku izliva pri vodostaju od 200 centimetara.

Terzić je naglasio da se narednih dana očekuje pokretanje novih i aktiviranje starih klizišta, kojih je od 2002. godine registrovano 211 na području opštine.

– Jutros je registrovano jedno klizište, zbog čega ostaje na snazi prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava za sve strukture civilne zaštite – rekao je Terzić, pišu Agencije.

Tagovi: