"Samo sam čuo vrisak": Ispovijest djeda koji je unuku (2) traktorom pregazio nogu

Samo sam čuo vrisak i osjetio sam desni točak traktora kako se podiže. I kada sam pogledao dole, vidio sam unuka ispod traktora.

Ovim riječima opisuje trenutke užasa Batica Mladenović iz sela Đakus kod Žitorađe, koji je u nedjelju nepažnjom traktorom pregazio preko noge dvogodišnjeg unuka.

Dječak je hitno operisan u Nišu zbog preloma lijeve natkoljenice i nije životno ugrožen, ali će trauma koju je preživio ostati zapisana u mislim svih ukućana.

Milovanović kaže da je u nedjelju oko 11.30 okretao traktor u dvorištu, i da se unuk u tom trenutku nije nalazio pored traktora.

– Manevrisao sam 10 minuta u dvorištu, nigdje ga nije bilo, ali se odjedantput pojavio. Ja sam vraćao traktor u rikverc i gledao sam pozadi, a on je pošao da prođe između prvog i zadnjeg točka. On je izašao na moju desnu stranu pored točka, nisam ga vidio jer sam leđima bio okrenut. Točak ga je bacio pod traktor koji mu je prešao preko lijeve noge. Samo sam čuo vrisak i osjetio sam desni točak kako se podiže. I kada sam pogledao dole, vidio sam ga ispod traktora – sjeća se Batica teških trenutaka.

Kaže da je sreća u nesreći to što je traktor imao zakačenu prikolicu.

– Prikolica je dosta pomogla, jer je pritisla zadni dio traktora tako da se prednji podigao malo i olakšao sigurno za 30 odsto. Sreća u nesreći je i to što mu je traktor prešao preko lijeve butine i što nije zakačen nijedan vitalni organ. Dobro je, u gipsu je, ali je važno da mu nisam pregazio vitalne organe. Nikada nisam imao ni najmanji saobraćajni prekršaj. Vozio sam za zemljoradničku zadrugu više od pet godina, poslije sam vozio kamion, nemam nikakvu mrlju u saobraćajnoj karijeri, ni prekoračenje brzine. Nikad nisam vozio pod dejstvom alkohola jer ne pijem. Ne znam kako se ovo desilo – kaže Batica.

Kako je Blic pisao, dijete je prebačeno u Dom zdravlјa u Žitorađi, a odatle u Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić” u Prokuplјu pa u Klinički centar u Nišu gdje je operisan.

– Dječak ima prelom lijeve natkoljenice i nakon prijema je hirurški zbrinut. Njegovo stanje je stabilno, nije životno ugrožen. Smješten je na odjeljenju Klinike za dječju hirurgiju i ortopediju – kažu u KC Niš.

Ispituje se ima li elemenata krivičnog djela

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju kažu da su policiji naložili da dostavi izvještaj nakon čega će biti utvrđeno ima li krivičnog djela i ko je odgovoran, piše Blic.

Tagovi: