Bimal - Jedinstvo bez muke do 11. trofeja osvajača Kupa BiH

Odbojkašice Bimal - Jedinstva osvojile su 11. Kup Bosne i Hercegovine, a peti zaredom, rutinski, bili su bolji od Kule - Gradačac rezultatom 3-0.

Brčanske "princeze" imale su samo određenih  problema u prvom setu, koji su riješile u svoju korist 25:23, dok u druga dva ekipa iz Gradačca nije imala dovoljno snage, da se odupre neprikosnovenim šampionkama.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je korektor šampiona Nataša Slijepčević.

- Odigrali smo jedan sjajan meč, bio je ovo jak otpor " Kule - Grdačac" posebno u prvom setu. Za ličnu nagradu iskreno sam malo iznenađena, ali sam i počastvovana ovom laskavom titulom - kazala je Slijepčevićeva.

Trener najtrofejnije ekipe u državi, Smail Pezerović kazao je da je ovo bio jedan odličan turnir.

- Sve čestitke mojim curama, odigrali su odličan meč, ali čestitam i "Kuli" koja je sinoć imala tešku utakmicu, pa ih je definitivno stigao i umor. Zaista, moram pohvaliti organizatore, ovo je bio pravi praznik odbojke u Banjaluci - kazao je Pezerović.

Kapitenu poraženog tima  Anđelki Radišković ovaj poraz teško je pao. Ipak, okreću se obavezama u prvenstvu.

- Odigrali smo dobar prvi set, nakon toga naša igra je bila mnogo lošija , što govori i rezultat. Čestitke ekipi Bimal - Jedinstva na trofeju, a nama ne preostaje ništa drugo nego da se spremimo za play - off - kazala je najzapaženija u redovima poraženog tima

Kada se podvuče crta, ovaj vikend bio je pravi dokaz da grad na Vrbasu voli odbojku, a to govore pune tribine "Borika" i bezprijekorna organizacija.

Miloš Vasiljević