Zvaničnici Srpske čestitali Bajram

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznične dane provedu srećno sa svojim porodicama i dragim ljudima.

“Neka ovaj veliki praznik bude prilika da sve podsjeti na vrijednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su potrebne u ovim vremenima punim izazova”, navodi se u čestitki.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani u BiH i širom svijeta proslaviće sutra. Ovaj praznik obilježava četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je povodom Kurban-bajrama uputila je čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH i poželjela da radost velikog praznika bude motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja.

“Neka radost velikog praznika, koji simbolizuje solidarnost, mir i poštovanje, bude prilika za duhovnu obnovu, nadahnuće i motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja, razumijevanja i saradnje”, navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je poželjela da bajramski dani bude ispunjeni blagostanjem, zadovoljstvom i porodičnim zajedništvom.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani u BiH i širom svijeta proslaviće se sutra. Obilježava se četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

banjaluka.net

Tagovi: