Višković slagao: „Prizemljeni“ avion samo ovaj mjesec letio deset puta

Avion Republike Srpske „Cessna E7-SMS“, za kojeg u Vladi tvrde da je neispravan i da je to jedini razlog što kupuju novi od 19 miliona maraka, letio je samo ovog mjeseca deset puta.

Posljednji let bio je iz Beograda za Banjaluku u subotu, 21. septembra ove godine, isti dan kada su zvaničnici Srpske bili na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, otkriva portal CAPITAL.

Podaci do kojih smo došli pokazuju da premijer Radovan Višković nije govorio istinu kada je rekao da je avion u vlasništvu Srpske prizemljen već dva mjeseca i da je zbog toga neophodna kupovina novog aviona.

- Naš avion oko dva mjeseca nije letio, u tom vremenu smo koristili tuđi avion, iznajmljivali smo i pravili ogromne troškove za Republiku Srpsku. Neznajući kada ćemo dobiti ponovo dozvolu za let našeg aviona, i ona može biti uskraćena kad god neko drugi donese odluku, mi smo razmotrili mogućnost nabavke novog, uz mogućnost zamjene staro za novo. Na osnovu procjene koju su uradili iz Cessne, nismo bili zadovoljni kako su procijenili naš avion i donijeli smo odluku da idemo u nabavku, da kompletan iznos finansiramo iz budžeta - kazao je Višković.

Podaci sa jednog od sajtova na kojima je moguće pratiti letove aviona u svijetu pokazuju da je avion Srpske, Cessna registarskih oznaka E7-SMS, letio u ovom mjesecu deset puta, u periodu od 2. do 21. septembra.

Posljednji registrovan let ovim avionom bio je u subotu, a detalje pročitajte na portalu CAPITAL.ba