Veliki požar kod Perasta: Vatrogasci na terenu bili cijelu noć

Kotorski i vatrogasci dobrovoljnog društva Perasta, nakon dežurstva koje je trajalo cijelu noć, nastavili su da drže liniju i sprečavaju vatru koja je zahvatila brdo iznad Perasta da dođe do magistrale i zahvati kuće.

Kako je za Radio Crne Gore rekao zamjenik komandira opštinske Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić, požar je pod kontrolom, objekti nisu ugroženi, niti će biti. On je istakao da je sjeverni vjetar promijenio smjer vatre.

- Vatrogasci su cijelu noć na terenu. Tamo je najveći dio naših kolega iz dobrovoljnog društva iz Perasta. I sada su tamo. Drže liniju, ne dozvoljavaju da se vatra spusti do grada, do magistrale - rekao je Kovačić.

On je saopštio da je sjeverni vjetar okrenuo smjer požara prema drugoj strani brda.

- Požar nije ugašen. Pod kontrolom je u dijelu prema gradu Perastu i nijesu ugroženi objekti i neće biti nikako jer ima dovoljno vatrogasnih vozila i vatrogasaca. Što je najvažnije, tu su i mještani koji su bili cijelu noć - istakao je Kovačić.

On je rekao da će vatrogasci i tokom dana nastaviti da dežuraju u smjenama.

Kako prenosi Radio Kotor, zatvoren je gornji put kroz Perast. Saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, a policija reguliše saobraćaj.

Požari u brdima iznad Kostanjice i Perasta razbuktali su se preksinoć oko 19 sati nakon udara groma.

mondo.ba

Tagovi: