Velika turistička ponuda Srpske na “Jesenjem sajmu 2021”

Velika turistička i gastronomska ponuda Republike Srpske predstavljena je na 24. međunarodnom sajmu  “Jesenji sajam 2021”. Među 100 učesnika koliko je danas predstavljeno našla se i Turistička organizacija Republike Srpske .

Pod krovom Banjalučkog velesajma građani Srpske u periodu od 11. do 13 novembra, imaju priliku da posjete tri sajma, a to su sajam lova, ribolova, ekologije i sporta "Lorimes 2021", sajam turizma i ugostiteljstva, te sajam hrane i pica, koje je svečano otvorio premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Veliki potencijal ovogodišnjeg sajma prepoznao je i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević koji je zajedno u saradnji sa čak 30 lokalnih turističkih organizacija, uz učešće domaćih hotelijera i drugih ugostitelja, predstavio najbolje turističke ponude koje Srpska ima.

 “Mi smo se veoma obradovali ovoj manifestaciji, pogotovo što prošle godine, zbog situacije sa virusom korona ona nije održana, pa smo bili uskraćeni da na jedan lijep način predstavimo sve potencijale koje naša Srpska nudi. Naravno,pored turizma i divnih destinacija koje građani mogu da posjete, željeli smo da pokažemo i gastro turizam, kao i domaće proizvođače kućne radinosti i udruženja", rekao je Lončarević.

Na sajmu je  predstavljen je i novi projekat TORS-a, „Digitalno putovanje kroz Srpsku“ koji čini 10 promo videa virtuelne stvarnosti i gdje su prikazane najljepše destinacije Srpske, a što će posjetioci“Jesenjeg sajma” putem VR naočara imati priliku probati na štandu Turističke organizacije RS.

Lončarević je naveo da su na sajmu, između ostalih svoje učešće uzeli i Turistička organizacija Vojvodine, TO Crne Gore, te turističke organizacije iz FBiH koje će razmijeniti iskustva u turističkom potencijalu i da bi prevazišli kovid pandemiju, te da ubuduće nastupaju zajednički prema evropskim i svjetskim tržištima.

Ministar trgovine i turizma Srpske Suzana Gašić rekla je da je "Jesenji sajam 2021" u Banjaluci odlična  prilika da turistička ponuda Republike Srpske bude predstavljena u najboljem svjetlu.

Navela je da ova sajamska manifestacija predstavlja priliku da se zajednički prave dobri aranžmani za sve zainteresovane iz regiona i šire da posjete Srpsku, njene ljepote i prirodna bogatstva.

"Zadovoljstvo je danas biti ovdje, pogotovo nakon godinu i po dana koja je iza nas, veoma nezahvalna za sve ove sektore, osim za ribolovce i lovce koje pandemija nije pogodila", rekla je Gašićeva novinarima.
 

 

D. Eremija