Stanivuković: Tijelima ćemo braniti Staru autobusku stanicu

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković pozvao je vlasnike „Autoprevoza“ da 13. aprila odustanu od ulaska u posjed stare autobuske stanice u centru grada ili će u suprotnom on to spriječiti zajedno sa radnicima gradske uprave i građanima.

Podsjećamo, Okružni privredni sud u Banjaluci je za 13. april zakazao sprovođenje prinudnog izvršenja na zemljištu Stare autobuske stanice na kojem se nalazi parking, a koje je presudom Ustavnog suda BiH pripalo „Autoprevozu“.

Grad će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj svoje zemlje i nijedan milimetar svog zemljišta neće dati. Pravo nije na našoj strani, ali jeste pravda i istina. Dolazimo u situaciju da nas neko deložira sa onog što je naše. Nećemo to dozvoliti - kazao je Stanivuković.

Najavio je pokretanje novih tužbi jer u međuvremenu pronađeno 28 novih dokaza koji ukazuju na to da je zemlja u centru grada ne pripada „Autoprevozu“.

Ipak, kako priznaje, pravna bitka u ovom slučaju je izgubljena.

Ako treba branićemo zemlju tijelima. Nek ide krivična i prekršajna prijava protiv mene, ponosan ću biti na to. Kriminal je ozakonjen a mi smo dovedeni pred svršen čin - kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, spor između „Autoprevoza“ i Grada oko zemljišta vrijednog desetine miliona maraka traje skoro dvije decenije, a konačnu riječ dao je Ustavni sud BiH koji je poništio presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci u korist Grada i potvrdio presudu Okružnog privrednog suda da je stara autobuska stanica vlasništvo “Autoprevoza”.

capital.ba

Tagovi: