Šofer iz BiH švercovao Kineze u prikolici s kečapom (FOTO)

Pripadnici Jedinice granične policije BiH spriječili su krijumčarenje četvoro državljana Kine na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke mercedes i priključnog vozila oznaka Bosne i Hercegovine.

- Dvojica odraslih muškaraca i dvije odrasle ženske osobe skrivali su se u priključnom vozilu koje je prevozilo kečap iz BiH za zemlje Evropske unije, a otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od Vlade Češke Republike - saopšteno je iz Granične policija BiH.

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Ž.R, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Prema njegovom nalogu državljani Kine su saslušani u svojstvu svjedoka, dok je državljanin BiH uhapšen.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Državljani Kine su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani i uz Prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, dodaje se u saopštenju Granične policije.

nezavisne.com

Tagovi: