Sječa kadrova na Dodikovim televizijama uoči kampanje

Dragana Došen nije više direktor Alternativne televizije, a na njeno mjesto postavljen je ekonomista Srđan Kevac, saznaje portal mojabanjaluka.info. Došen je smijenjena nekoliko dana prije početka izborne kampanje.

Došen je bila dugogodišnji direktor „Euroblica“, a u maju prošle godine je postala direktor ATV-a naslijedivši na tom mjestu novinara ove kuće Vedrana Škoru. Škoro je na čelo ATV-a došao početkom marta 2018. godine i jedan od prvih poteza mu je bila smjena glavnog urednika informativnog programa Vlatka Vukotića i šefa deska Rajne Radosavljević.

Dragana Došen nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Jutarnje rotacije na javnom servisu

Prije početka izborne kampanje smijenjen je i v. d. direktora programa Radio-televizije Republike Srpske Aleksandar Ševa, a na njegovo mjesto postavljena je novinarka Dragana Dabić. Ona je vodila emisiju „Roditeljski kutak“ koja, zanimljivo, nastaje u produkciji RTRS-a i Agencije za promociju, reklamu i propagandu „RS on-line“. U službenim registrima direktor i vlasnike ove agencije je Stoja Pilić, ali na facebook stranici agencije nalazi se broj Dragane Dabić kao kontakt osobe.

Dabićevu je na ovo mjesto imenovao Upravni odbor RTRS-a. Ona je naslijedila Ševu koji je bio v. d. direktora programa nakon što je dotadašnji direktor programa Milan Trbojević imenovan za v. d. generalnog direktora RTRS-a. Trbojević je imenovan nakon što je dotadašnji generalni direktor javnog servisa Draško Milinović izabran za direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Od 7. avgustu ove godine Trbojević više nije v.d. generalni direktor, jer je Upravni odbor na tu poziciju imenovao Mladena Brankovića.

"Nevjerovatno je da UO RTRS-a za direktora programa imenuje osobu koja gotovo da i nema iskustva u informativnom programu. Dobar dio zaposlenih se ne slaže s ovom odlukom i to je samo nastavak „hladnog rata“ između zaposlenih i uprave javnog servisa", istakao je jedan od zaposlenih za naš portal.

G. D.

Tagovi: