Roditelji ispisuju učenike osmog razreda zbog samovolje direktora?

Roditelji jednog osmog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ namjeravaju da ispišu djecu iz ove škole nakon što im je naprasno i bez prethodne najave promijenjena razrednica. Nezadovoljni roditelji kažu da sve sve dogodilo na početku ove školske godine.

Roditelji s kojima smo razgovarali ističu da su učenici „osmog tri“ bili neprijatno iznenađeni kada su prvog dana nove školske godine saznali da im nastavnica njemačkog jezika Nataša Žarković više neće biti razrednik.

- To se desilo bez objašnjenja. Direktorica škole je odlučila tako i niko nije mogao ništa protiv toga. „Smijenjena“ razrednica je sjajan pedagog i psiholog, ali je, uprkos tome, smijenjena. Razgovarali smo sa direktoricom i tražili da se Nataša vrati na mjesto razrednika, ali se to nije desilo. Pisali smo i nadležnim ustanovama, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor – kazala je grupa ogorčenih roditelja koji su kontaktirali naš portal.

Oni dodaju da su učenici razočarani, tužni i pomalo ljuti zbog ove odluke. Oni žele da im se razrednica vrati, ali njihove želje, kako ističu, nema ko da čuje.

- Zaista ne znamo šta da uradimo. Pitali smo direktoricu šta namjerava da uradi ukoliko odlučimo da zbog njene samovolje upišemo djecu u drugu školu. I to nam je palo na pamet, jer ne znamo kako drugačije da se borimo – kazali su roditelji.

Direktorica škole Danijela Lolić, koja je kadar Ujedinjene Srpske, kaže da je sve učinila vodeći se prije svega interesima djece i u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju. Umjesto dosadašnje razrednice, koja je predavala njemački, učenike „osmog tri“ vodiće nastavnica hemije.

- Praksa škole i u prethodnim godinama bila je da nastavnik hemije preuzme odjeljensko starješinstvo u osmom razredu kada počinje izučavanje hemije. Do sada nikada nije bilo prigovora prilikom ovakve podjele odjeljenskih starješinstava – navela je Lolić o odgovoru roditeljima učenika ovog odjeljenja.

mojabanjaluka.info

Tagovi: