Roditelj bolesnog djeteta pištoljem prijetio doktoru: Jeste li svjesni da moje dijete nema lijekove

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tačnije na Pedijatrijskoj klinici danas se odvijala drama. Kako Dnevni avaz saznaje, Denis S., roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta. 

Intervenisala je policija MUP-a KS. 

Denis S. se javio "Avazu" i ispričao svoju verziju priče. 

- Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i sve vrijeme govore da je to posljedica puberteta. Poslije pet mjeseci jedna doktorica kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno raditi biopsiju jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje ustanovljuju da dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre - kaže na početku ispovijesti Denis S.

Nakon nekoliko sedmica, dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH. 

- Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje dobiva lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja, odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS-a. Sljedeći korak je da se potpisuje izmještanje djeteta i tu nailazimo na prepreke od doktora, direktora Klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I juče mu govorimo na konziliju da imamo lijekove još danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili saglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja ''doktore, nije problem, ne morate potpisati, ali imaćete problem'' - prepričava ogorčeni roditelj bolesnog djeteta. 

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu. 

- Rekao je ''vidimo se sutra''. I mi smo danas došli, a ja mu opet kažem: "Doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?" Kaže on: "Ja sam u 13 sati sazvao konzilij da se odluče'' i počeo je govoriti da nije do njega i smijao mi se u facu. I ja onda izvadim pištolj, plinski, prislonim na njega i kažem: ''Nemoj da te ubijem sada, razumiješ!" Nisam ga udarao, nisam ništa uradio, samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam sakupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez saglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno - kaže na kraju Denis S.