Pozivom na 17763 pomažete gradnju kuće za Dragojevića iz Dervente

Pozivom na broj 17763 donirate 2KM (pozivi važe u Mtel, HT Erone i BH Telekom mobilnim i fiksnim mrežama) ili uplatom sredstava na broj žiro računa: 5620128130024158 NLB banka (uz napomenu za porodicu Dragojević) učestvujete u humanitarnoj akciji „POZIV PO POZIV CIGLU PO CIGLUˮ i pomažete izgradnju nove kuće za ovu sedmočlanu porodicu, a procjenjena vrijednost radova iznosi 70.000 KM.

“Ulica Željeznička broj 1 u Derventi nosi tužnu priču. Nedaleko od modernog hipermarketa i magistralnog puta u ruševnim barakama, koje su služile za odmor mašinovođa i radnika, svoje gnijezdo svila je samohrana majka Željana (30) sa šestero maloljetne djece: Ana-Marija (13), Danijela (11), Kristina (10), Željko (9) Kristijan (7) i Dražan (2)”, navode iz organizacije Srbi za Srbe.

Dragojevići su već duži period korisnici socijalne pomoći, a zbog stambene nezbrinutosti kao privremeno rješenje Centar za socijalni rad smjestio je porodicu u barake u kojima trenutno žive.

“Važno je napomenuti da za ovu humanitarnu akciju imamo podršku Opštine Derventa i Centra za socijalni rad, ali ipak za uspješnu realizaciju ključna je podrška svih stanovnika Dervente”, navode iz organizacije.

Porodicu Dragojević prvi put smo posjetili u septembru 2019. godine kada smo se uvjerili o nehumanim uslovima u kojima ova porodica živi. Krov koji pokišnjava, zidovi koji se osipaju, te hladnoća koja hara ovim barakama čiji su svakodnevni taoci ovi mališani, uzorna djeca i odlični đaci.

Pomoć je moguće uplatiti na devizne račune, a više detalja pročitajte OVDJE.

Tagovi: