Planinarski savez RS izabrao novog predsjednika

Planinarski savez Republike Srpske izabrao je jednoglasno doktora Nenu Dobrijevića za svog predsjednika i usvojio finansijski plan i kalendar akcija za ovu godinu. 


Na redovnoj skupštini PSRS održanoj u subotu u Banjoj Luci, jednoglasno su usvojeni i izvještaji o radu u prošloj godini.


Dobrijević je povodom izbora rekao da je veoma zahvalan na ukazanom povjerenju. Biranje novog predsjednika došlo je nakon tragične pogibije Ljubiše Aramande i njegove kćerke Andree Armande krajem 2022. godine. Dobrijevićev mandat je nastavak i trajaće dvije godine. 


Tragična vijest o pogibiji našeg predsjednika i njegove kćerke unijela je veliku veliku tugu u srca svih članova planinarske zajednice našeg saveza i duboko dirnula sve naše prijatelje planinare iz zemalja okruženja. Prihvatio sam ponuđenu kandidaturu potpuno svjestan odgovornosti i obaveza. Kontinuitet PSRS ne smije biti prekinut i mi želimo brzu konsolidaciju radi naših članova - rekao je Dobrijević. 


Poznati banjolučki interventni kardiolog je član PD "Klekovača" Prijedor i aktivno planinari i bavi se biciklizmom preko 15 godina. Učesnik je brojnih planinarskih akcija i organizator akcije "Grmečki marš". 


Nema vikenda da oko 4.000 planinara, organizovanih u 69 planinarskih društva ne pohode neku od planina i da potom svaki od njih objavi nekoliko fotografija promovišući planinarstvo i  prirodne ljepote naše zemlje. Ima li bolje reklame i prezentacije naše zemlje, prirodnih ljepota i rekreativnog turizma - kaže Dobrijević.

Tagovi: