Ovo je ubica iz Zagreba: Građani na profilu ostavljaju uvredljive komentare

Muškarac Harald K., porjeklom iz Beča, koji je živio u Zagrebu, u prethodnoj noći ugušio je svoje troje djece, blizance dječaka i djevojčicu, stare 7 godina, i četvorogodišnjeg sinčića, kako su prenijeli hrvatski mediji.

Nezapamćeni zločin u Hrvatskoj dogodio se u njegovom pentahausu na tri sprata, a Harald K. je poslije ubistva mališana pokušao da oduzme život sebi, međutim, preživio je i nalazi se u bolnici.

Bio je u kritičnom stanju i ljekari su mu se borili za život u bolnici Sestara milosrdnica. Prema najnovijim informacijama, stabilno je i izvan životne opasnosti. U bolnici ga čuva policija.

Veliku tragediju koja je šokirala region, Austrijanac je takoreći najavio u svom Fejsbuk statusu objavljenom oko ponoći, svega dva sata prije ubistava mališana.

 

Goodbye everybody! I will leave, as I can’t anymore. The love of my life, Marija Durmiš, left me because my ex-wife,...

Posted by Harald Kopitz on Friday, September 24, 2021

- Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života, Marija, ostavila me jer je moja bivša žena Dajana bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao da radim posljednjih godinu i po nije uspjevalo i čak ni moja braća iz masonske lože nisu htela da mi pomognu, a na kraju nisu mi ni odgovarali na telefonske pozive - napisao je Harald.

Kako je dalje dodao, samo su mu njegovi najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut pomagali koliko su mogli.

- Ali sad, sada sam na kraju! Zato, zbogom! - napisao je Harald K. na svom profilu oko ponoći.

Otac ubijene dece stalno je objavljivao fotografije sa preslatkim mališanima na Fejsbuku, a među ostalim informacijama o sebi, na ovoj društvenoj mreži naveo je i da je razveden.

Kada se u javnosti saznalo o kome je riječ, građani komentarišu njegove objave gdje ga nazivaju monstrumom i đavolom, i poručuju mu da gori u paklu.

Harald se sumnjiči za tri krivična djela teškog ubistva. Za krivično djelo teškog ubistva predviđena je zatvorska kazna od najviše 40 godina. Budući da se ovde radi o tri teška ubistva, ako je ukupan broj kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora. To je ujedno i maksimalna moguća zatvorska kazna u Hrvatskoj.

(Telegraf)

Povezana vijest:

 

Tagovi: