Otkriveno zašto se Đoković nije testirao u Hrvatskoj

Poslije otkrića da su Novak i Jelena Đoković pozitivni na koronavirus, oglasio se i trener najboljeg tenisera planete. Goran Ivanišević je dva puta na testu na kovid-19 bio negativan i nema koronu, a za hrvatsku TV RTL otkrio je da se čuo sa Novakom. Popularni Zec je potvrdio da Novaku nije lako.

- Čuli smo se. Nije im lako. Ali, po mom mišljenju, nosi se jako dobro sa svim, s obzirom na okolnosti. Izdržaće on to, ali nije mu lako", rekao je Ivanišević i otkrio zašto se Novak nije testirao u Zadru, već je to uradio tek po dolasku u Beograd sutradan.

- Na dan kad se to dogodilo, po preporuci našeg štaba i svih epidemiologa, koji su nam rekli da se svaki teniser može testirati u matičnoj zemlji, tako je i on odlučio u Beogradu se testira.

Ivanišević ni ostali teniseri se nisu testirali po dolasku u Zadar iz Beograda, odnosno u slučaju Grigora Dimitrova iz Bugarske.

- Nismo jer nije bilo potrebe. Slušao sam ministra Beroša, koji je rekao da nije bilo potrebe. Niko nije imao simptome. Po tome bi trebalo svaki turista da se testira. Nije bilo potrebe.

Ivanišević pored dva testa na kojima je bio negativan planira još jedan, u subotu, ali ističe da se osjeća dobro.

- Pridržavali smo se svih mjera, od prodaje ulaznica, razmaka. Ne možemo svaku osobu da distanciramo ponaosob. Dogodilo se što se dogodilo i sad je lako biti pametan šta je trebalo, šta nije. Zaraženima želim što brži oporavak.

Odgovorio je Ivanišević i na pitanje preuzimanja odgovornosti.

- Osećamo se odgovornim jer ovo je bila jedna velika i super stvar, humanitarna. Žao mi je svih zaraženih i želim im brz oporavak. Na neke se stvari ne može uticati, pa tako i na ovu. Smeta mi što smo postali dežurni krivci za sve i ljudi skupljaju političke poene na nama. A u Zadru je najmanje zaraženih. I sve se svalilo na naša leđa. To nije u redu - zaključio je Ivanišević.