Odbojka u Modriči povezuje Republiku Srpsku i Srbiju

Odbojkaški klubovi Partizan Beograd i Modriča od novembra prošle godine imaju potpisan Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji, u okviru kojeg je trener Duško Nikolić došao u Modriču gdje će narednih pet dana raditi sa svim uzrasnim kategorijama modričkog odbojkaškog kolektiva.

Današnjem treningu prisustvovao je i pomoćnik ministra za sport, Mario Đuran, koji je istakao da je saradnja Partizana i Modriče u odbojci kao i Crvene zevzde i Modriče u fudbalu nastavak institucionalne saradnje Srbije i Srpske.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam dio događaja u Modriči koji se ogleda u institucionalnoj saradnji Republike Srpske i Srbije. Imamo Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama koji se odnosi i na sport. Želim pohvaliti Odbojkaške saveze Srpske i Srbije, a slična saradnja mogla bi se ostvariti i u drugim sportskim granama - rekao je Đuran.

Trener Partizana, Duško Nikolić, rekao je da je cilj da mladi Modričani zavole odbojkaški sport jer je svjestan, kako kaže, da je Modriča grad odbojke.

- Hvala ljudima iz Modriče i našem klubu za uspostavljenu saradnju. Ovo je petodnevni rad koji će donijeti radost i nama, ali i djeci u Modriči. Hoćemo na pravi način da predstavimo šta je odbojka kako bi je ta djeca zavoljela. Prvo tehničke, a onda i taktičke pripreme. Modriča ima ogromnu tradiciju, ovo je grad centar odbojke iz doba Jugoslavije - rekao je Nikolić.

Predsednik Partizana, Željko Tanasković, podsjetio je na prošlogodišnji Sporazum koji dva kluba obavezuje na saradnju u organizacionom, ali i trenažnom procesu.

- Želja nam je da razmjenjujemo iskustva, da djeci pružimo mogućnost da uživaju u ovom sportu i da se ostvare. Trener Duško Nikolić prepoznatljiv je u trenerskom poslu i on treba da prepozna potencijal djece sa ovih prostora, a da trenerima da neke svoje smjernice i da prenese stečeno iskustvo - poručio je Tanasković.

Predsednik OK „Modriča“, Jovan Mišić, kaže da je dobro što je započela realizacija Sporazuma o saradnji dva kolektiva.

- Ovo će biti izuzetno značajno za naše omladince i omladinke, ali i trenere. Malo nas je pandemija poremetila i odložila prve korake saradnje. Nikada nije kasno, ako se ide pravim putem i ta saradnja biće proširena - rekao je Mišić.

Ovo je projekat u čiju realizaciju su uključeni i Odbojkaški savezi Republike Srpske i Srbije.

Tagovi: