OBA podržava istragu o svom službeniku

U okviru operativne akcije policijskih službenika MUP-a RS, juče je u Banjoj Luci uhapšen pripadnik Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Robert Radonjić.

im povodom oglasili su se iz te agencije. U saradnji sa Tužilaštvom BiH, na području Banje Luke i Bosanske Gradiške, policajci MUP-a RS su u okviru akcija “Transporter” i “Storage” uhapsili četiri osobe, među kojima je i Radonjić službenik OBA BiH u Banjoj Luci.

Iz OBA-e BiH kažu da u potpunosti podržavaju rad policijskih i pravosudnih organa u BiH, te da su i oni odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja.

Povodom informacije da je u jučerašnjoj akciji Tužilaštva BiH i MUP-a RS uhapšen i službenik OSA-e BiH, želimo poručiti da agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u BiH u borbi protiv kriminala i korupcije – saopštli su iz OBA-e BiH.

Dodaju, potom, da su i oni kao agencija do sada preduzeli sve mjere i radnje kako bi zaštitili sopstveni integritet. Takođe, stavili su se na raspolaganje istražnim organima i nadaju se brzoj i efikasnoj istrazi.

Mi smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših uposlenika. Do sada je OBA BiH poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu – zaključuje OBA BiH u svom saopštenju, piše Klix.

srpskainfo.com