Novaković Bursać poručila lideru SDA "Neka prestane po Srpskoj tražiti podanike"

Član Predsjedništva SNSD Snježana Novaković Bursać poručila je da lider SDA Bakir Izetbegović i slični treba da se ostave nerealnih političkih ciljeva u vidu unitarne i takozvane građanske BiH i da prestanu tražiti po Republici Srpskoj podanike koji su im, nažalost, voljni pomagati u ostvarivanju ciljeva.

Ona je istakla da se SNSD neće “ostaviti” Republike Srpske i njenih nadležnosti, a da će BiH biti onoliko koliko je u Ustavu.

– Neka Izetbegović na nekom drugom mjestu, što dalje od Republike Srpske, nastavi da pravi `dobra iskustva` sa našom opozicijom. Narod je nama dao povjerenje za drugačije poslove i zadatke i nećemo ga iznevjeriti – rekla je Bursaćeva Srni reagujući na Izetbegovićevu izjavu da SDP prilikom izbora delegata za Dom naroda parlamenta BiH treba da glasa za one koje podržava opozicija iz Republike Srpske.

Ona smatra da se Izetbegović i “njegovi miljenici” iz SDS, PDP i stranke Nebojše Vukanovića ne bi našli na listi “zaslužnih izbornih gubitnika” da su bili malo manje opsjednuti liderom SNSD Miloradom Dodikom i zadatkom da ga uklone sa političke scene, a da su više vodili računa o tome šta rade i zagovaraju.

Bursaćeva je rekla da je zanimljivo da nijedna od ovih “političkih pojava” ne izvlači nikakvu pouku iz poruke naroda, nego da “sa gubitničke klupe i dalje očajnički traže način da blokiraju procese u Republici Srpskoj, pa tako i BiH na način da onemoguće stvaranje sigurnosnog kapaciteta zaštite interesa Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH”.

– Neka se Izetbegović i slični ostave nerealnih političkih ciljeva u vidu unitarne i takozvane građanske BiH i neka prestanu tražiti po Republici Srpskoj podanike koji su mu, nažalost, voljni pomagati u ostvarivanju ciljeva, pa će se i procesi u ovoj zemlji odvijati kako treba, odnosno kako je Ustavom određeno – poručila je Bursaćeva.

srpskainfo.com