Novak u trećem kolu: Molčan bez šanse, ni Vajda mu nije pomogao

Lagano, lepršavo, u svom stilu. Tako je Novak Đoković stigao do trećeg kola Rolan Garosa.

Najbolji svjetski teniser pobijedio je Aleksa Molčana iz Slovačke sa 3:0 (6:2, 6:3, 7:6)

Odlično je Novak ušao u meč, prvi set dobio je za samo 28 minuta na prepunom stadionu Suzan Leglen.

 

Novak je dobio prvi set, izjednačio na 1:1, a Onda je NOle pokazao zašto je najbolji na svijetu. Prebacio je u brzinu više i sa brejkom, odnosno tri vezana gema poveo sa 4:1 i već tada je bilo jasno da će osvojiti šprvi set.

U drugom slična situacija, apsolutna kontrola NOvaka Đokovića koji je, čini se, igrao onoliko koliko je potrebno da dobije ovaj set. Nije Molčanu dozvolio čak nijednu brejk loptu, a svoju prvu je iskoristio za vođstvo od 4:2. To je bilo dovoljno da prvi reket svijeta dođe na prag trećeg kola Rolan Garosa.

Slovački teniser probudio se u trećem setu, i prvi je došao do brejka za vođstvo od 2:1. Odmaj u narednom gemu Novak je uzvratio i izjednačio na 2:2.

Kao da se oslobodio Molčan u nastavku trećeg seta, odigrao je nekoliko sjajnih udaraca i na taj način je čuvao svoj servis, i prednost u ovog setu. U devetom gemu Molčan je uspio da prežiovi jednu brejk loptu, a onda je asom uspio u svoju korist da završi ovaj set i dovede Novaka u situaciju da prvi put u ovom meču servira za ostanak u meču.

Novak je izjednačio, potom još jednom bio primoran da servira za ostanak i izjednačenje na 6:6 što je značilo da ovaj set ide u taj-brejk.

Novak je za vođstvo od 3:2 došao do mini brejka, a onda je vezao još dva poena za vođstvo 5:2. Prvu meč loptu pripustio je za na 6:3, ali je iskoristio več narednu za pobjedu.

srpskainfo.com