Nekoliko koraka pomoću kojih će žene lakše postići orgazam

Mnoga istraživanja ukazala su na jaz između toga koliko često žene postižu orgazam tokom seksa u poređenju s muškarcima. Psihologinja i autorica knjiga o seksu, doktorica Laurie Mintz tvrdi kako je to zbog toga što se precjenjuje penetrativni seks, u kojem muškarci najlakše dolaze do orgazma i podcjenjuje stimulacija klitorisa, što je za žene najsigurniji put do orgazma.

Ona je podijelila nekoliko savjeta koje bi ženama trebale pomoći da lakše dođu do orgazma.

Nakon desetljeća istraživanja učinkovitih strategija za pomoć ženama da dođu do orgazma, takozvana "usmjerena masturbacija" je strategija koja ima najviše empirijskih dokaza u svoju korist, piše Psychology Today.

Usmjerena masturbacija znači da terapeut klijentima seksualne terapije jednostavno daje zadatak da masturbiraju kod kuće.

Mnoge žene ne dožive prvi orgazam dok ne upotrijebe vibrator, jer klitoris posebno dobro reaguje na osjećaj vibracije. Dakle, žene koje koriste vibratore imaju lakši i češći orgazam, a prihvaćanje muškog partnera da njegova partnerica koristi vibrator povezano je s njenim seksualnim zadovoljstvom.

Masturbacija, sa ili bez vibratora, nešto je što žena može obaviti sama, a samo postizanje orgazma prvi je i važan korak prema postizanju orgazma s partnerom. Međutim, za prijenos vlastitog užitka u užitak s partnerom potrebna je komunikacija koja je jako važna.

Dobra seksualna komunikacija u velikoj mjeri povezana je sa seksualnim zadovoljstvom i stopom orgazma. I dok mnoge žene kažu da bi se osjećale neugodno da kažu svom partneru da koriste vibrator kako bi postigle orgazam, o svojoj potrebi za stimulacijom klitorisa, mnogi muškarci kažu da su zahvalni na takvim uputama.

Na kraju, stručnjaci napominju da različitim ženama treba različita stimulacija kako bi došle do orgazma, a ponekad čak i ista žena može, od susreta do susreta, imati različite potrebe, stoga je neophodno komunicirati s partnerom o svojim željama.

Tagovi: