Mujkić priznao da je “golfom” usmrtio djevojčicu

Na ročištu za izjašnjavanje o krivici u Okružnom sudu u Banjaluci, optuženi Nisvet Mujkić je priznao da je automobilom udario i usmrtio trrinestogodišnju Vanju Rudić iz Prnjavora. Ukoliko sud prihvati izjašnjenje, izeći će mu zatvorski kaznu koja će biti određena na naredim ročištima.

– Moj branjenik se izjasnio da je kriv za krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Sada će bit određeno drugo ročište na kome će se utvrđivati da li je njegova izjava data dobrovoljno i svejsno, i nakon toga ukolio sud prihvati njegovu izjavu, biće pretres na kome će se određivati sankcije, rekao je advokat optuženog Mujkića.

Podsjećamo, teška nesreća u kojoj je djevojčica izgubila život desila se 10. oktobra u 21.30 u centru Prnjavora. Tada je za volanom „golfa“ Mujkić udario trinaestogipnjakinju na tortorau, koja je ostala mrtva na licu mjesta. Optuženi je u vrijeme nesreće imao 2.01 promila alkohola u krvi, a vozio je 105 kilometrara na čas, iako je ograničenje 40.

U optužnici se navodi da se nalazio u stanju teškog pijanstva, zbog  kojeg je njegova sposobnost da shvati značaj djela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

Navodi se da je Mujkić se u takvo stanje sam doveo tako što se navedenog datuma oko 17 časova “golfom” dovezao do kafića “Skver” u kojem je do 21 časova konzumirao alkohol.

Okružno tužilaštvo Banjaluka

„Te večeri je bio u društvu Srđana Stojčinovića i insistirao je da vozi, kada su iz kafe bar “Skvera” krenuli prema kafe-baru “Lejdi”, iako se Stojčinović prethodno dovezao svojim vozilom. Krećući se iz Beogradske ulice ka centru Prnjavora, Mujkić se uključio u ulicu Laze Lazarević vozeći nasilničkom, duplo većom brzinom od dozvoljene. Pri prolasku kroz krivinu došlo je do zanošenja “golfa”, koji je prešao na trotoar i lijevom bočnom stranom udario u zadnji dio tela maloljetne V. R., koja je stajala na pločniku.“

Mujkiću je na teret stavljen najteži oblik krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora. Od nesreće on se nalazi u pritvoru KPZ Banjaluka na Tunjicama, koji je produžen do okončanja postupka.

TV K3

Tagovi: