Modričani položili test: Organizacija otvorenog Kupa u karateu na visokom nivou (FOTO)

Klub borilačkih sportova iz Modriče danas je bio domaćin, ali i tehnički organizator, Otvorenog kupa Ujedinjenog Karatea Stilskih Federacija koji je okupio učesnike svih uzrasta, trenere i sudije koji su u Modriču došli iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je organizovano u skladu sa preporukama Vlade RS, odnosno bez prisustva publike, sa maksimalnim brojem do 50 učesnika u sportskoj dvorani.

Nikola Živković Džimi, predsjednik Kluba borilačkih sportova iz Modriče, kaže da su pored samog takmičenja, predstavnici klubova održali i sastanak oko daljeg organizovanja takmičenja u ovom sportu, a u vezi sa pandemijom COVID-19. Organizacija Kupa je, kako kaže, bila vrlo zahtjevna, te su zbog toga srećni jer je sve prošlo u najboljem redu.

Nikola Živković Đimi, Mojamodriča.info Marko Ilić

Nikola Živković Džimi, predsjednik Kluba borilačkih sportova iz Modriče

Korona je izmjenila kompletan sistem takmičenja i aktivnosti i iz tog razloga ovo takmičenje smo iskoristili kao priliku da svi zajedno napravimo dogovor za buduće aktivnosti. Zauzeli smo zajednički stav da ćemo do promjene situacije našu pažnju usmjeriti na stručno osposobljavanju takmičara, trenera i sudija, jer ovo danas što smo organizovali je zaista zahtjevno i komplikovano“, rekao je Živković.

A u prilog tome koliko je zaista bilo komplikovano govori činjenica da su karatisti danas bili podjeljeni u nekoliko grupa čekajući svoj red u takmičenju, dok je na organizatoru bilo da osmisli propratni sadržaj.

Modričani položili test: Organizacija otvorenog Kupa u karateu na visokom nivou

Iako smo mi takmičenje podijelili vremenski po kategorijama, zbog smanjenja troškova učesnici iz različitih kategorija dolazili su zajedno jednim prevoznim sredstvom, te smo morali da osmislimo sadržaj za one koji čekaju. Dio učesnika je vježbao u pomoćnim prostorijama, dio se nalazio na poligonu, neki su napolju imali seminar, dio učesnika je bio u obilasku sportskih terena i slično“, ističe Živković, dodajući da je jako teško bilo iskomunicirati i sa roditeljima, koji su svi, kako kaže, željeli da uđu i bodre svoju djecu.

Iz Modriče pravac u „karantin“

sreten Jevtić, MojaModrica.info, foto Marko Ilić

Trener Sreten Jevtić

Ipak, bez obzira na virus, oni najhrabriji u Modriču su stigli spremni za takmičenje i druženje, iako neke po povratku u matičnu zemlju čeka nadzor u trajanju od 10 dana. Jedni od njih su predstavnici karate kluba „Bušido“ iz Badovinaca u Srbiji čiji trener Sreten Jevtić kaže da su zbog situacije došla samo dva takmičara ispred ovog kluba.

U Modriču uvijek rado dolazim i ovaj put sam se odazvao jer jako cijenim Džimija iako nas po povratku čeka procedura prijave epidemiološkoj službi, zatim karantin, odnosno nadzor u trajanju od 10 dana. Ovakav način organizovanja takmičenja je sam po sebi komplikovan, a pri tome duga čekanja na samo takmičenje zamarju djecu, ali i sve nas ostale i nadam se da će se stvari vratiti u normalu ubrzo“, kaže Jevtić, inače višestruki nacionalni, evropski i svjetski prvak u karateu i grand majstor crni pojas Deveti dan.

I Sanel Kladušak, trener karate kluba „Semih“ iz Mostara kaže da je organizacija takmičenja tokom pandemije ozbiljan poduhvat, te da se nada da će se situacija uskoro poboljšati.

Ja se stvarno zahvaljujem Džimiju, pokazao je zaista hrabro srce i vrhunsku organizaciju, te sam srećan što smo i mi uzeli učešće na ovom takmičenju“, rekao je Kladušak koji je na takmičenje poveo 12 mostarskih karatista.

Milan Jevtić

U Modriču je stigao i mladi Milan Jevtić, predstavnik karate kluba „Bušido“ i državni prvak Srbije, kome je ova titula dodjeljena čak 20 puta, a kojeg ni korona nije spriječila da osvoji još neku medalju, ovaj put u Modriči.

Ovo mi nije prvi put da sam u Modriči i uvijek rado dolazim. Takmičenja definitivno nema koliko ih je bilo prethodnih godina, tako da se rado odazivam tamo gdje mogu da organizujem dolazak. Ništa nije isto, ali se prilagođavamo situaciji“, kaže Jevtić koji karate trenira 13 godina i nosilac je crnog pojasa Drugi dan.

Na Otvorenom kupu u Modriči učestvovalo je ukupno 13 klubova.

Dajana ILIĆ

Tagovi: